Snel tabel toevoegen met tekens

Snel tabel toevoegen met tekens

Snel een tabel maken in Word

Een tabel in Word maken, we kennen het allemaal. Ik gok dat de meesten dit doen via Invoegen, Tabel. Harstikke handig natuurlijk, want je kunt gelijk aangeven hoeveel kolommen en hoeveel rijen je wilt hebben. Alleen het nadeel is dat de kolommen even breed zijn, terwijl je misschien verschillende breedtes wilt hebben. Natuurlijk kun je dit dan weer aanpassen door met je muis op de lijn tussen de kolommen te staan en zo te verslepen.

Een andere methode is dat je kiest voor Invoegen, Tabel tekenen. Op deze manier kun je gelijk de breedte en de hoogte van de kolommen aangeven.

Maar weet je dat je een tabel ook kunt maken met + en -?

Start en eindig altijd met de +, dat zijn je buitenranden. Daartussen doe je de -. Je krijgt dus bijvoorbeeld dit:

Op het moment dat je een enter geeft bij de laatste plus, verandert je lijn in een tabel:

Superhandig toch? Je kunt gelijk kiezen hoe breed je de cellen wilt hebben. Geen gedoe meer om dit achteraf aan te passen.

Vond je dit een handige tip? En heb jezelf nog een handige tip om te delen? Laat het mij weten.

Succes.

Weet je dat Word een van de onderdelen is van de 7-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse? Een unieke cursus waarbij je zowel aan je vaardigheden als aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Dus wil je meer slimme tips over Word, Outlook, OneNote en nog veel meer? Neem dan eens een kijkje bij De SuperSlimme Secretaresse.