Handig plakken in Word met plakopties

Handig plakken in Word met plakopties

Sneller plakken met de plakopties

Misschien ken je het wel. Je werkt in Word en wil iets van een ander document (met een andere opmaak) of van een website in je document plakken. Je gaat naar de site, denkt handig te werken door met de sneltoetsen Ctrl C (kopieer) en Ctrl V (plak) de tekst in je document te plaatsen. Maar hé, vervelend, je opmaak is niet hetzelfde als in je document. Je moet dus aan de slag om deze gelijk te krijgen. Dat kost je weer een paar handelingen. Dat kan makkelijker.

Als je kopieert en plakt met Ctrl C en Ctrl V, krijg je de opmaak uit het gekopieerde document. Indien je de opmaak van je bestaande document wilt hebben, klik dan met je rechtermuis. Je ziet onderstaand schema.

Je ziet nu verschillende plakopties. Als je met je muis over de opties gaat, zie je hoe het eruit komt te zien. En kun je gelijk de opmaak selecteren die je nodig hebt. Hoppa, geen extra handelingen meer. Meestal zijn sneltoetsen handig (het woord zegt het al; snel toetsen). In dit geval is het dus handiger gewoon met je rechtermuis. Overigens kun je het kopiëren wel met je sneltoets (Ctrl C) doen.

Vind je dit een handige tip? En wil je meer tips over Word, Outlook, OneNote en nog veel meer? Kijk dan eens naar mijn 7-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse. Een unieke cursus waarbij je zowel aan je vaardigheden als aan je persoonlijke ontwikkeling werkt.